Luchthaven Kortrijk-Wevelgem | West-Poort

Europees kruispunt van economische groei en tewerkstelling

Provincie West-Vlaanderen: Ondernemen. Het zit in ons.

In het kader van het speerpunt "Ondernemen. Het zit in ons." lanceerde de Provincie West-Vlaanderen in 2004 een campagne rond de goed uitgebouwde en vlot bereikbare economische infrastructuur in de regio, meer bepaald de aanwezigheid van twee luchthavens en twee zeehavens.

 

De campagne kreeg als titel "West-Poort, Europees kruispunt van economische groei en tewerkstelling" en overkoepelde twee dynamische luchthavens (Oostende-Brugge en Kortrijk-Wevelgem) en twee exportgerichte zeehavens (Oostende en Zeebrugge). In 2005 werd West-Poort uitgebreid en werden drie nieuwe partners verwelkomd, met name Transportcentrum LAR Kortrijk-Menen, River Terminal Wielsbeke en Avelgem Container Terminal.

 

De meerwaarde van de "poorten" is voor bedrijven en particulieren nog relatief onbekend. Vandaar de beslissing van de Provincie om de havens en transportfaciliteiten als één geheel te positioneren en naar buitenuit te communiceren. Het concept dat voor de West-Poort campagne werd uitgewerkt en in 2005 grotendeels werd behouden, heeft een beeld met grote impact. Het beeld staat voor de kracht van een "kruispunt", met een duidelijke link naar zee, lucht en het hinterland.

 

Meer info over de campagne en de deelnemerde partners vindt u op www.west-poort.be