Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

om luchthaven Kortrijk-Wevelgem te exploiteren

Meer info

Nieuwe IFR-procedures RWY 06 & verplichte safety briefing

Op 8 oktober 2020 werden de nieuwe IFR-procedures voor RWY 06 officieel gepubliceerd.
Deze nieuwe op GPS-gebaseerde procedures maken het voortaan mogelijk om ook op instrumenten op te stijgen en te landen wanneer de oostelijk gerichte baan 06 in gebruik is. Dit is een primeur in de geschiedenis van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem, voorheen was dit enkel mogelijk op baan 24 en nu is dit mogelijk op beide reciproke banen zowel baan 24 als baan 06.
De publicatie van deze procedure is de bekroning op vele jaren werk en inspanning van veel verscheiden partijen. Onze dank gaat dan ook uit naar alle betrokkenen die hun steentje hebben bijgedragen.

De procedures zelfs zijn terug te vinden in de Belgische AIP,
Part 3 AD > Public Aerodromes > EBKT Kortrijk/Wevelgem:
https://ops.skeyes.be/html/belgocontrol_static/eaip/eAIP_Main/html/index-en-GB.html

Samen met deze nieuwe procedures werd ook een verplichte ‘safety briefing’ in het leven geroepen om alle piloten te wijzen op de specifieke procedures in gebruik op EBKT en om de algemene vliegveiligheid nog verder te verhogen. Deze ‘safety briefing’ kan u op volgend adres terugvinden:
https://kortrijkairportsafety.be/

Over de nieuwe VFR circuits vanaf 9 november 2017

For the re-introduction of IFR procedures at EBKT, new VFR traffic circuits and procedures have been developed. They are the result of an extensive safety study and inputs from all users at the airport, Belgocontrol and the Belgian CAA.

The new VFR procedures will become effective as of 09 November 2017!

Download de PDF new VFR procedures.

Green Sustainable Airports (GSA)

Over de luchthaven Kortrijk-Wevelgem

De Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem kan bogen op een sterke reputatie als snelle, soepele en uiterst vlot bereikbare zakenluchthaven. De kleinschaligheid maakt het mogelijk om buitengewoon flexibel en efficiënt in te spelen op de behoeften van de klant. De centrale ligging in Europa ondersteunt en versterkt de internationale uitstraling van de regio.

airport Kortrijk-Wevelgem

Troeven voor vandaag en morgen

De Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem is de uitverkoren basis voor de vliegtuigen en helikopters van talloze bedrijven en particulieren uit de wijde omgeving van de luchthaven. Altijd snel en vlot bereik­baar, service op maat van de klant, uitstekende voorzieningen en een moderne, toekomstgerichte infrastructuur.

Alle informatie op deze site is van eigen oorsprong of door derden ter beschikking gesteld onder hun verantwoordelijkheid. De officiële publicaties van tarief, openingstijden, luchtvaartregels, .. primeren steeds op de gegevens vermeld op deze siite, gelieve steeds te checken.