Nieuws | Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem verlengt titel.
30-06-2011 (10:55)

 

Om internationale zakenvluchten te kunnen ontvangen op de goed uitgeruste en lange start- en landingsbaan moet de luchthaven een zogenaamd I.C.A.O.*-certificaat bezitten, uitgereikt door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit, afdeling Luchtvaart.

Dit certificaat is voor het eerst bekomen in 2005 voor drie jaar.
In 2008 is het verlengd tot 30 juni 2011.

Op 29 juni 2011 heeft de Federale Overheidsdienst Mobiliteit, na ‘n één jaar durende “examenperiode”,  een nieuw certificaat uitgereikt, deze maal voor een onbepaalde tijd. De luchthavenbeheerder is hier bijzonder fier op.
Het certificaat betekent dat de lay-out en de vele procedures de goedkeuring hebben gekregen van de dienst, omdat zij de internationale toets doorstaan en betrouwbaar zijn. 

Dit is niet alleen voor de uitbater goed nieuws!
Ook voor de klanten, de vliegtuigeigenaars, de luchtvaartmaatschappijen en de reizigers, wordt bevestigd dat de luchthaven een plaats is waar je kan blijven op rekenen om te vliegen en internationaal zaken te doen. Voor de streek betekent het dat zij via de lucht zeer vlot bereikbaar blijft voor multinationals die hun investeringen nauwgezet willen opvolgen en verder uitbouwen en zo de tewerkstelling en welvaart minstens op peil houden. De trafiekcijfers over de eerste vijf maanden van 2011 zijn alleszins zeer bemoedigend: het buitenlands zakenverkeer ging er met ruim 14% op vooruit.

Voor alle duidelijkheid: de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en de uitbater rekenen er intussen op dat in de loop van 2013 de grootschalige infrastructuurwerken zullen starten die de luchthaven totaal zullen renoveren, na de eerste fase die liep van 2004 tot 2007. Voornamelijk de startbaan van 1900 meter is toen zeer grondig aangepakt geweest. 
* International Civil Aviation Organisation