Nieuws | November 2013: luchthaven verwerkt moeiteloos grotere en ook koninklijke vliegtuigen
06-12-2013 (11:30)

 

De internationale luchthaven richt zich vooral op de klassieke zakentoestellen voor 4 tot 8 personen. Niettemin dienen zich af en toe veel grotere types aan. November 2013 was op dat vlak een drukke maand.

Bedrijvenorganisatie VOKA / Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en “Designregio Kortrijk” vlogen met een Fokker 50 (50 plaatsen) van Cityjet naar de luchthaven van Billund in Denemarken. Deze luchthaven is nota bene een partner in ons Europees project van de Noordzeeregio (www.greenairports.eu).

De voetbalploeg Zulte-Waregem pendelde met Fokker 50 en Boeing 737 van Jetairfly (150 plaatsen) heen en weer naar Slovenië en vervolgens Groot-Brittannië en telkens bleek het een “winning game”!
Deze vluchten zijn een project van de charter broker “The Aviation Factory”, voor Billund in samenwerking met MI Agency en voor het voetbal met Penta Reizen.

Op 11 november begroetten de voorzitter van de W.I.V. en de burgemeesters van Kortrijk en Wevelgem Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip uit het Verenigd Koninkrijk op de tarmac van de luchthaven.
De Prins-gemaal kwam naar de plechtigheid in Ieper.

De luchthaven profileert zich sinds 2011 trouwens als dé aankomstplaats voor bezoekers aan  “Flanders Fields” en mikt op extra verkeer de volgende jaren.

De geslaagde novembervluchten vormen het bewijs dat onze luchthaven met haar 1900 meter bruikbare startbaanlengte tot veel in staat is en de gebruiksvriendelijkheid terecht hoog wordt ingeschat.