Nieuws | Buitenlandse zakenreizen in 2005: + 28 %.
08-01-2006 (11:44)

 

Globaal een status quo, door lichte daling ander verkeer.

Markante groei expressvluchten.

Het intergemeentelijk samenwerkingsverband heeft het ganse jaar 2005 door de internationale zakenluchtvaart fors zien groeien, uiteindelijk met 28%.

Op die vluchten zaten 21% meer passagiers dan in 2004.
Dat komt de beheersmaatschappij goed uit want dit is net de doelgroep die strategisch de prioriteit krijgt. De nieuwe startbaan en de promotiecampagne hierrond van het Provinciebestuur van West-Vlaanderen hebben blijkbaar goede resultaten opgeleverd want er zijn nieuwe klanten aangetrokken.

Een primeur was dat bijna 500 ton aan onderdelen voor de industrie per dagelijkse expressvlucht vertrokken zijn vanop Kortrijk-Wevelgem, naar Groot-Brittannië en Spanje.
Verder zagen we tal van bekende gezichten uit de industrie en van het beleid.

Het niet-zakelijk verkeer, vooral scholing en training en privéluchtvaart, kende een lichte daling.
Die achterstand (-3% voor de nationale, -9% voor de internationale vluchten) is vooral in februari en maart opgelopen, maanden met onvervalst winterweer.
De forse stijging van de brandstofprijzen tijdens de zomer en het najaar hebben een inhaalbeweging blijkbaar tegengehouden.

Globaal noteerden we tenslotte een daling van het verkeer met 1%, wat een status quo opleverde wat het aantal passagiers betrof.

 

 

 


Bestanden:
cijfers2005.pdf