Nieuws | Luchthaven Kortrijk-Wevelgem volop in het nieuws
01-08-2006 (14:18)

 

De luchthaven Kortrijk-Wevelgem is de laatste tijd vaak in het nieuws gekomen. Er is dan ook volop een veranderingsproces bezig, zowel op het terrein als wat de structuren betreft.

Binnenkort worden de nieuwe startbaanverlichting (van Italiaanse makelij) en de naderingsverlichting, die zich zal uitstrekken tot over de ringweg “R8” rond Kortrijk, in gebruik genomen. Een technisch gebouw met een hoogspanningscabine en een noodgroep nadert zijn voltooiing.

De Provincie West-Vlaanderen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de gemeenten en de participerende intercommunales overleggen intensief over de financiering van de huidige werking en van het verdere investeringsprogramma en over de vorming van een nieuwe exploitatiemaatschappij, in opvolging van de intercommunale. De wetgeving over de intercommunale samenwerking maakt het immers onmogelijk om de Provincie een belangrijke participatie te laten behouden, laat staan de privésector mee de luchthaven te laten beheren.

Beide zaken worden nochtans gewenst. De komende maanden zullen bepalend zijn voor de lay-out en voor het beheer van de luchthaven. Op regelmatige basis zullen we hierover communiceren.