Nieuws | Archief

27-12-2007
Tragische helicopterongeval van 26 december 2007

Het bestuur en de directie van de intercommunale beheersmaatschappij van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem hebben met ontzetting het plotse, tragische overlijden vernomen van de familie Loetschert.


01-10-2007
Voorontwerp Nieuwe beheersvorm voor luchthaven

Op voorstel van Vlaams minister Hilde Crevits, ook bevoegd voor regionale luchthavens, heeft de Vlaamse Regering een voorontwerp van decreet goedgekeurd dat een nieuwe beheersvorm voor de luchthavens Oostende-Brugge en Kortrijk-Wevelgem mogelijk maakt. Deze beheersvorm zal er in bestaan dat de basisinfrastructuur in handen komt van een NV van publiekrecht. De exploitatie wordt overgedragen aan geïnteresseerde publieke en private partners. De Vlaamse overheid zal voor deze economische poorten de kosten van luchthavenbeveiliging en luchtvaartveiligheid blijven dragen.

 

Lees het volledige persbericht


14-09-2007
16 CHARTERVLUCHTEN KORTRIJK-WEVELGEM NAAR ITMA

ITMA 2007 Wevelgem-Muchen

Twee reisorganisatoren hebben vanop airport Kortrijk-Wevelgem in het totaal 16 chartervluchten voor 50 tot 70 passagiers ingelegd naar de befaamde textielmachinebeurs "ITMA". Dagelijks is er op die manier een luchtverbinding van Zuid-West-Vlaanderen met de luchthaven van München en dat sinds 13 september en tot en met 20 september. De reacties van de vele honderden passagiers, vooral uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Noord-Frankrijk, zijn zeer positief. "Op één dag kan je, mits wat vroeg uit de veren te zijn (eerste vertrek om 06:30 uur), met een frisse kop van de beurs in Duitsland genieten. Het is meegenomen dat je pas drie kwartier voor de vlucht op de luchthaven aanwezig moet zijn, na een ritje over rustige autosnelwegen. De parking voor de wagen is gratis en de wandelafstanden zijn minimaal. De check in gaat snel en dat zijn we niet gewoon." De regionale luchthaven bewijst de textielindustrie in de regio een grote dienst, zoveel is duidelijk.


05-07-2007
Britse Queen opteert voor Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

H.M. Koningin Elisabeth II vertrekt op 12 juli vanop luchthaven Kortrijk-Wevelgem terug naar Engeland.

 

Vanaf 17 uur wordt het Koninklijk gezelschap verwelkomd op de luchthaven.


07-05-2007
Vacatures voor een Luchtvaartterreinoverste & Luchthavenbrandweermannen - en vrouwen

Momenteel zijn binnen de WIV een aantal openstaande betrekkingen. Naast een lucthtvaartterreinoverste zoeken wij ook brandweermannen en -vrouwen.

 

 


Displaying results 41 to 45 out of 58
<< First Vorige 26-30 31-35 36-40 41-45 46-50 51-55 56-58 Volgende Last >>